Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 7.MAJ 2024

Championship Manager 4

Med igralce nogometnih managerjev je po dolgem čakanju prišel prenovljen in osvežen Championship Manager 4. Kako ta igra nadaljuje serijo uspešnic, pa boste izvedeli v opisu...
Datum objave:
4.junij 2003

Avtor:
Anže Šoba
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  

Sicer ne moremo govoriti o kakšni grafiki in izgled ni niti podoben tistemu v Total Club Managerju, je pa dosti bolj izviren in pregleden.


Klikni na sliko za večjo različico
Pogled na srečanje je iz ptičje perspektive in zelo podoben tistemu pri sestavljanju ekipe. Tako lahko resnično sledimo poteku igre in se na lastne oči prepričamo kako igralci upoštevajo naša navodila in ustrezno ukrepamo v primeru, da jih ne. Šli so celo tako v podrobnosti, da igralci na igrišču poležavajo, se prerekajo z sodnikom in veselijo ob doseženem golu ali zmagi. Seveda pa je ni igre katera bi imela samo napredke, tako ima tudi ta svoje slabosti. Malce so pretiravali, ko gre za poškodbe, tako da se nam skoraj vsako sezono pripeti, da se polovica ekipe poškoduje za dalj časa in primorani smo vpoklicati podmladek, da brani čast in uvrstitev ekipe.

Največja težava pa je zahtevnost same igre (v tehnološkem smislu). Dodajanje posameznih lig, boljša grafika in nov način spremljanja tekem so dodali novo težo in breme na ramena naših PCjev. Tako, da že pri vrhunskem PC-ju in igranju samo ene izmed lig nastopijo težavice, igranje te igre na kakšnem malo manj zmogljivem PC-ju pa se lahko spremeni v pravo moro in eno samo čakanje na računalniško obdelavo podatkov.


Klikni na sliko za večjo različico
Kar se tiče večigralnosti ni nobene novosti in na voljo sta nam oba že znana načina. Prvi, večigralnost na istem PC-ju.Ta oblika je bolj priljubljena saj nam omogoča zabavo z prijatelji, vendar to samo še upočasni delovanje same igre in ena sama sezona se lahko pošteno zavleče. Druga opcija pa je igranje preko Interneta, katera pa se ne razlikuje od navadne igre saj je umetna inteligenca nasprotnikov na visoki stopnji in ni opaziti razlike v igri.


Klikni na sliko za večjo različico
Seveda pravim igralcem managerja grafika ne pomeni prav veliko in le ta nima nekega vpliva na dogajanje,  pa vendar namenimo nekaj besed tudi temu. Kot sem že dejal so nekoliko popravili izgled igre, vendar osnova ostaja ista. Vse kar se spreminja so slike v ozadju, vse ostalo pa je prepuščeno naši domišljiji, kar konec koncev ima svoje prednosti. Vendar, če pomislimo da je igra za naš Pc zahtevna že taka kot je, kaj bi šele bilo če bi imela zahtevno grafiko. Tudi zvok ostaja takšen kot je bil, med samo tekmo slišimo navijače in piskanje glavnega dirigenta igre, kar s časom postane nekoliko monotono, pa vendar.

Sicer pa je igra prava osvežitev po triletni suši na tem področju in upravičeno ostaja najboljša v svojem žanru.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
28. marec 2003
Zvrst igre:
nogometna
Založnik:
Eidos Interactive
Razvijalec:
Sports Interactive Limited



Vse slike iz igre (15)


>
Demo igre Championship Manager 4
>
22.februar 2003:
Napoved igre Championship Manager 4
>
Povezava na uradno stran igre Championship Manager 4


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.