Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 29.APRIL 2024

F1 Challenge 99-02

F1 se za nekaj časa poslavlja z naših monitorjev. Da pa slovo ne bo pretežko so pri Electronic Arts poskrbeli z najnovejšo simulacijo in novim mejnikom, ki ga bo Sonyjeva ekipa le stežka presegla...
Datum objave:
5.julij 2003

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 5  

Za tiste, ki se vam ne ljubi spuščati v kompleksne tehnične podrobnosti je na voljo enostavnejši način, kjer preprosto določite, da želite več oprijema, stabilnosti v ovinku, drugačno prestavno razmerje… Vsem tehničnim tipom pa svetujem, da se poglobijo v dirkalnik, saj vam igra omogoča tudi zelo konkretne in temu primerno kompleksnejše nastavitve. Na voljo vam je tudi telemetrija, ki pa pride v poštev šele, ko imate skorajda čudovito nastavljen dirkalnik, pa bi morda želeli najti še kanček rezerve.


Klikni na sliko za večjo različico
Pa smo na stezi… Prva opaznejša izboljšava je fantastičen zvok, ki je bil sicer zelo soliden že v F1 2002, a tokrat so ga ujeli skoraj do popolnosti. Že res, da nikoli nisem in verjetno tudi nikoli ne bom vozil dirkalnika F1, vendar pa kolikor je zadeva slišna iz TV sprejemnika, mislim, da je ustvarjalcem uspelo zvok motorja, prestavljanj, podrsavanj, povratnega ognja…, odlično prenesti v samo igro. Slišen je celo veter, helikopter nad vami (no ja, človek bi pričakoval, da zvok motorja preglasi takšne malenkosti) in pa prav nežno cviljenje gum, ko jih preobremenite v zavoju. Tudi zvok vaših nasprotnikov je zelo realen, tako da marsikdaj niti ne potrebujete vzvratnih ogledal, saj lahko dobesedno slišite, kje se nahaja konkurent. Če ste ponosen lastnik solidnega zvočnega sistema ali pa tudi ne, v vsakem primeru boste nad zvokom navdušeni. Naj še omenim, da smo končno dočakali različne zvoke motorjev, odvisno pač od tega katero ekipo ste izbrali. No, ne gre ravno za zelo pretirane razlike, so pa vsekakor zelo dobrodošle in zelo popestrijo občutek pri vožnji.


Klikni na sliko za večjo različico
Tudi grafična podoba je bila deležna temeljitih izboljšav in se skorajda že lahko kosa s tisto v Nascar 2003 Series, ki vsaj zame še vedno velja za primer vrhunskosti, kar se tiče dirkalnih simulacij. Končno so oblaki res oblaki in ne zgolj kockasta koprena, podoba kokpita je zelo natančna ter specifična za vsak dirkalnik posebej, da ne omenjam že skoraj obveznega in tokrat še posebej navdušujočega loma svetlobe na karoseriji dirkalnika. Efekti eksplozije motorja, dima, vožnje po pesku so zelo diskretni in morda celo premalo izraziti. Podobno je pri škodi, ki je sicer tokrat vendarle doživela nekaj izboljšav. Tako se zelo rado zgodi, da vaš dirkalnik po bližnjem srečanju z ograjo ostane v enem kosu, vendar pa se pojavi krivenje šasije, poškodbe na vzmetenju, kar poruši aerodinamične in vozne karakteristike dirkalnika ter zelo oteži nadaljnjo  vožnjo. Večina resnejših poškodb se odraža klasično, v odpadlih kolesih in krilcih, je pa razveseljivo dejstvo, da se z dirkalnikom končno lahko tudi prevrnemo.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
27. junij 2003
Zvrst igre:
simulacija vožnje
Založnik:
Electronic Arts
Razvijalec:
EA Sports



Vse slike iz igre (95)


>
9.oktober 2003:
Trainer igre F1 Challenge 99-02
>
18.maj 2003:
Napoved igre F1 Challenge 99-02
>
Povezava na uradno stran igre F1 Challenge 99-02


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.