Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 4.MAJ 2024

Live For Speed S1

Live For Speed S1 je izvrsten primer kvalitetne igre, ki so jo naredili trije posamezniki in se po igralnosti z lahkoto kosa z znanimi dirkalnimi simulacijami...
Datum objave:
10.avgust 2003

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 3 od 4  

Večigralski način je pravzaprav bistvo igre, saj se v njem lahko pomerite z igralci iz celega sveta. Prikaz strežnikov je ločen na tiste za demo in tiste za S1 različico. Tudi v online načinu je moč dobivati creditse, s katerimi se odklene avtomobile, vendar je priporočljivo, da si v enoigralskem načinu pridobite čim več točk, saj boste težko našli igralca, ki bo vozil s počasnim avtomobilom. Vaše statistike se beležijo na uradni spletni strani, kjer lahko v okviru vašega profila spremljate tabelo z rezultati na posameznih progah, število prevoženih kilometrov in podobne statistične podatke. Koda je stabilna, zato ne bo večjih motenj pri igranju s prijatelji oz. drugimi igralci.


Klikni na sliko za večjo različico
Igro je moč igrati na tipkovnico, miško in volan. Največji užitek je gotovo pri igranju na volan, vožnja z miško je pa skoraj nemogoča, saj je v igri veliko kontrol, za katere je potrebno imeti dovolj tipk oz. gumbov. Resni dirkači boste lahko izbrali ročno sklopko, kar vam bo dalo precej svobode pri vožnji; v skrajnem primeru pa tudi manjšo prednost, če boste zelo dobro poznali obnašanje avtomobila. Fizikalni model je eden najbolj realnih kar sem jih kdaj koli videl v dirkalni simulaciji. Avtomobili se glede na način pogona realno obnašajo; FWD (sprednji pogon) avtomobilom pri pospeševanju iz zavoja sili nos navzven, RWD (zadnji pogon) avtomobilom odnaša zadek kot za šalo in ga je pravi užitek loviti, 4x4 je pa mešanica obojega, a je pri speljevanju daleč najbolj učinkovit. No ja, surova moč in majhna teža vseeno prevladata, tako da bosta LX4 in LX6 verjetno zmagovalca na drag racih. Avtomobili se ne poškodujejo, okvar pa v S1 izdaji tudi še ni.


Klikni na sliko za večjo različico
Grafika se sicer ne more primerjati s tisto pri recimo Colin McRae Rally 3 in Toca Race Driver, vendar je vseeno solidna, posebno če se spomnimo, da igro delajo trije posamezniki, brez kakršnekoli pomoči. Avtomobili so dobro zmodelirani, enako velja za proge. Posebnih efektov je sicer zelo malo ( le dim izpod gum in pesek pri vožnji s ceste), vendar ob tako odlični igralnosti to sploh ni pomembno. V naslednji izdaji bodo gotovo naredili nekaj izboljšav v grafičnem pogonu. Zvok je naravnost odličen! Vsak avtomobil ima svoj zvok in ti zvoki so izjemno realni. Avtorji so se zares potrudili in pričarali pravo dirkaško vzdušje, ki ga dopolnjujejo še zvoki cviljenja gum, žvižg turbine (tudi pssss pri razbremenitvi) in pokanje v izpuhu, ko se le-ta preveč segreje. Skratka odlično, ljubitelji glasbe pa tudi ne boste prikrajšani, saj je v igri kar nekaj pesmi, ki vas bodo zabavale, če vam samo rohnenje motorja in cviljenje gum nista dovolj.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
17. julij 2003
Zvrst igre:
simulacija vožnje
Založnik:
Scawen Roberts, Eric Bailey, Victor van Vlaardingen
Razvijalec:
Scawen Roberts, Eric Bailey, Victor van Vlaardingen



Vse slike iz igre (105)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Live For Speed S1
>
Demo igre Live For Speed S1
>
10.april 2004:
Popravek igre Live For Speed S1
>
Povezava na uradno stran igre Live For Speed S1


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.