Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 2.MAJ 2024

Call of Duty

Infinity Ward je izdelal svojo prvo mojstrovino, ki ji še nekaj časa ne bo para v svojem razredu. Razlogi za »zmago« se skrivajo v sledečem opisu…
Datum objave:
14.november 2003

Avtor:
Sašo Vozel

Igro je posodil:
Igro je posodil VideoTOP d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  


Klikni na sliko za večjo različico
V kampanji za enega igralca igrate kot Američan, Anglež in Rus. Vedno se borite proti Nemcem. Pričnete kot Američan na dan D, pomemben dan v človeški zgodovini. Ne pričnete na obali Normandije, kot v legendarnem izkrcanju v igri MOHAA. S padalom pristanete v bližini francoske vasice, kjer se združite s svojimi tovariši in skupaj zavzemate položaj za položajem. In prav v tem je čar igre. Ustvari se resnično vzdušje ekipnega dela, kar vam da veselje do igranja in napredovanja skozi stopnje. Redke so naloge, ki jih morate opraviti sami. Misije se nadaljujejo na več lokacijah. To so avstrijske Alpe, francosko okupirano območje, Belgija, Stalingrad in Poljska. Poudariti je treba, da je misija Stalingrad ena najbolje zasnovanih. Deli misije so prekopirani iz filma Sovražnik pred vrati (Enemy at the Gates). To so predvsem prečkanje reke Volge in zavzetje Rdečega trga. Naloge so zelo različne, vendar seveda nič še nevidenega. Ni nam tuje upravljanje z različnimi vozili (vendar samo takrat, ko je del naloge), podstavljanje bomb, invazija, branjenje določene črte, ostrostrelstvo, razstreljevanje tankov in drugih težkih vozil itd. Sliši se, kot da smo dečko za vse. In res je tako. Variabilnost je pomembna prednost Call of Duty.


Klikni na sliko za večjo različico
Namenimo še nekaj vrstic taktični plati igre. Kot smo že omenili, v igri nismo nikoli sami in zelo slabo je, če se znajdemo sami, čeprav je z nami kopica tovarišev. Držimo se skupaj ves čas. Naslednja stvar je rambo-stil igranja, se pravi brezglavo hitenje. To bo povzročilo samo novo nalaganje shranjene igre. Vedno premislite, kaj boste storili in nikoli ne igrajte heroja. Pametno je uporabljati kritja, pa naj bo to skala, drevo ali škatla. Skozi območje se hitro pomikajte, saj tako preprečite predvidljivost in si ustvariti prednost pred sovražniki. V stavbah vedno preglejte vse kotičke, da vas sovražnik ne preseneti izza hrbta. Po vsakem boju takoj ponovno napolnite orožje, saj je sila neprijetno, če se med streljanjem ukvarjate še s tem. Izza vogalov se vedno prepričajte o nevarnosti. To storite z nagibom levo ali desno, ki je uporaben tudi pri samem streljanju. Uporabljajte tudi vse tri vrste položaja telesa: normalna hoja, hoja čepe in plazenje. Če upoštevate vsa ta navodila, se vam lahko zgodi, da misijo narediti skoraj brez praske. V nasprotnem primeru pa kaj hitro končate v mlaki krvi.


Klikni na sliko za večjo različico
Kaj nas čaka v orožarni? Kaj drugega kot cela kopica pušk, brzostrelk, pištol, granat, bazuk itd. Vsak izkušen igralec bo takoj prepoznal najbolj tipične: ameriška M1 Garand, Thompson, BAR, ostrostrelska Springfield, britanska brzostrelka Bren, ruska puška Mosin-Nagant in nemška "ubijalka" MP40. Seveda to še zdaleč niso vsa orožja. Kljub veliki izbiri, pa lahko naenkrat s sabo nosite samo določeno število orožij posameznega tipa. V misijah boste naleteli na situacije, ko boste morali prevzeti mesto upravljanja strojnice ali protiletalskega topništva. To še dodatno popestri že tako odlično igralnost. Seveda nam tudi upravljanje tanka ni neznanka. V eni stopnji se moramo s tankom prebiti skozi sovražnikovo trdno obrambno črto. Sicer pa upravljanje ni težko in je prilagojeno tudi za začetnike (seveda pa zaradi tega trpi realistični občutek).



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
7. november 2003
Zvrst igre:
3D streljačina
Založnik:
Activision
Razvijalec:
Infinity Ward



Vse slike iz igre (105)


>
13.avgust 2006:
Popravek igre Call of Duty
>
21.april 2004:
Popravek igre Call of Duty
>
3.november 2003:
Cheat igre Call of Duty
>
2.november 2003:
Trainer igre Call of Duty
>
Demo igre Call of Duty
>
4.avgust 2003:
Napoved igre Call of Duty
>
Povezava na uradno stran igre Call of Duty


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.