Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 4.MAJ 2024

Mercedes-Benz World Racing

Ste si kdaj želeli dirkati z avtomobili znamke Mercedes? Če ste, potem je povprečna mešanica med arkado in simulacijo z naslovom Mercedes-Benz World Racing prava igra za vas...
Datum objave:
25.november 2003

Avtor:
Mitja Oberč

Igro je posodil:
Igro je posodil Mantis d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  


Klikni na sliko za večjo različico
Hja, z Mercedezi seveda. In to s kar veliko Mercedezi. V igri je vsega skupaj okoli 125 avtomobilov, a gre večinoma za različne izvedbe istega avtomobila. Sedli boste lahko za volan klas A, C, CL, CLK, E, G, ML, S, SL, SLK, W in tudi najnovejšega super-avtomobila  Mclaren SLR. Avtomobili iste klase se ločijo po moči motorja, v vsaki klasi pa je gotovo najmočnejši avtomobil z oznako AMG. Skozi igro se z zmagami odklepa nove avtomobile, ki jih je moč uporabljati v dirkah; pred vsako dirko pa lahko po želji spremenite barvo vozila ali pa se odločite za kabrio izvedbo, če je to le mogoče. Avtomobili imajo različne notranjosti, ki so ustvarjene po tistih iz resničnih avtomobilov. Igra ima dve možnosti fizikalnega modela - arkadno in simulacijsko. Vožnja z arkadno nastavitvijo je dokaj nezahtevna in zabavna, medtem ko 100% simulacijska nastavitev že zahteva nekaj spretnosti pri lovljenju zadka mrcine, kot je recimo CL 600.


Klikni na sliko za večjo različico
Po trku z ograjo ali katerim od tekmovalcev se na avtomobilu poznajo poškodbe v obliki udrtin, če pa pričakujete odpadanje delov in kakšne hujše deformacije karoserije, jih tu ne boste doživeli. V spodnjem levem kotu igralnega vmesnika se nahaja merilnik škode, ki najbrž nikoli ne bo presegel petindvajset odstotkov. Avtomobila žal nisem uspel spraviti na 100% škodo, saj je pri 95% že skoraj sam od sebe vozil v krogih, pospeševal pa je kot izčrpan polž. Vendar to so ekstremni primeri, ki jih med resnim dirkanjem ne boste nikoli doživeli. Proge v igri so postavljene v različna okolja (Alpe, Avstralija, Japonska, mesto...), ki so preprosto ogromna, zato lahko pričakujete kar veliko različnih postavitev prog. Okolja so odlično zmodelirana in igralcu v načinu proste vožnje omogočajo veliko moro svobode pri raziskovanju terena. Zanimiva je tudi raznolikost terena, sam boste na določenih progah morali voziti po asfaltu, pesku in tudi snegu (kar ob pomagalih kot sta ABS in ASR ne bo problem, ob izklopu le-teh pa bo že malce težavno).


Klikni na sliko za večjo različico
Vaša vožnja med kariernimi dirkami in misijami se ocenjuje glede na pozicijo v dirki, izkušnje, zmogljivost, spretnosti, fair play in disciplino. Pozicija v dirki se ocenjuje glede na čas celotne dirke, ki ste ga preživeli v vodstvu. Zmogljivost se ocenjuje glede na število dirk, ki ste se za udeležili. Spretnost je vezana na uporabo ročne zavore oz. izvajanje kontroliranih "slajdov", brez da bi zadeli ob kaj ali izgubili preveč hitrosti. Kvaliteta "slajda" se bo ocenila z besedami "good slide", "very good slide" in "cool slide", ki se izpišejo nad merilcem škode. Fair play ocena bo zelo nizka, če se boste veliko zaletavali v nasprotnike; disciplina pa bo nizko ocenjena, če boste pogosto sekali ovinke. Kršitve ali napake se vam bodo izpisale v spodnjem levem kotu, in sicer z besedami "Unfair", "Very Unfair", "Shortened" in tako dalje. Pri nepošteni vožnji ne bo sankcij (edino če vas slaba ocena skrajno prizadene), medtem ko je pretirano sekanje ovinkov kaznovano s prisilno ustavitvijo vozila za kako sekundo.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
26. september 2003
Zvrst igre:
dirkalna arkada
Založnik:
TDK Mediactive
Razvijalec:
Synetic



Vse slike iz igre (76)


>
3.oktober 2003:
Popravek igre Mercedes-Benz World Racing
>
17.september 2003:
Cheat igre Mercedes-Benz World Racing
>
Demo igre Mercedes-Benz World Racing
>
Povezava na uradno stran igre Mercedes-Benz World Racing


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.