Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 20.APRIL 2024

King of the Road

So vaše sanje, da vozite 32 tonsko cestno pošast z nekaj več kot ducat kolesi? Sanjajte še naprej. King Of The Road je namreč daleč od kraljevskosti, ki jo obljublja v naslovu...
Datum objave:
27.november 2003

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 4  


Klikni na sliko za večjo različico
V prostem času se lahko na lokalnem dirkališču udeležite tudi tovornjakarskih dirk in morebitna zmaga vam lahko dodobra napolni blagajno. In kar je morda še pomembneje, zmaga vam, prav tako kot vsaka uspešno dostavljena pošiljka, prinese licenco za zaposlitev novega voznika, se pravi možnost za ustanovitev podjetja. Licenca velja omejen čas in v tem času morate najti brezposelne voznike, ki bi bili pripravljeni delati za vaše podjetje. Te ponavadi najdete na počivališčih, kjer s svojim tovornjakom čakajo na delo. Če hočete zaposliti novega voznika morate odkupiti njegov tovornjak in pa redno mu morate izplačevati osebni dohodek, medtem ko on za vas opravlja prevoze, od katerih dobiček se steka v vašo blagajno. Zelo dobra naložba torej.


Klikni na sliko za večjo različico
Svež kapital vam tako omogoča, da si postopoma omislite večje in zmogljivejši tovornjak s katerim boste lahko prevažali tudi zahtevnejši tovor, seveda pa novo vozilo pomeni tudi boljše vozne lastnosti, večjo hitrost in podobno. Nove tovornjake prav tako najdete na počivališčih in ko se peljete mimo se vam na zaslonu pojavijo vse potrebne informacije od cene, moči motorja pa do najpomembnejšega podatka, koliko tovora lahko prepelje naenkrat. Če vam določen tovornjak ustreza, ga lahko za primerno vsoto denarja tudi posodabljate, občasno pa bo potrebno tudi kakšno popravilo. To opravite v posebnih delavnicah, ki jih najdete neposredno ob glavnih prometnicah. Pozorni morate biti tudi na gorivo, kajti če vam ga zmanjka sredi pomembne vožnje, vam ne preostane drugega, kot da pokličete servisno službo, kar vas bo stalo precej denarja ali pa da po radijski zvezi pokličete ostale šoferje, ki vam lahko (če v to privolijo) pomagajo za občutno manjšo vsoto. Z gorivom se sicer oskrbujete na bencinskih črpalkah, ki so, tako kot ostale storitve, lepo zarisane na vašem zemljevidu, pri čemer lahko posamezna vožnje zahteva tudi po dva polna rezervoarja.

Vaš končni cilj je, da razvijete svoje podjetje do te mere, da kontrolirate 51 odstotkov celotnega "prevoznega" tržišča, kar je zelo zahtevna naloga, saj imate opravka s številčno konkurenco, ki strmi k popolnoma enakemu cilju. Boj je hud in neusmiljen, tako na cesti (izrivanja na cestah…), kot tudi v plačnem sektorju, kjer vam bodo konkurenti poskušali, s ponujanjem višjih plač, odvzeti vaše najboljše voznike. Igra v svoji zasnovi ponuja zanimivo pustolovščino polno dinamike, tako na terenu (divje vožnje, iskanja bližnjic, prerivanja z mafijo, izogibanja policije…), kot tudi v "pisarni", pri vodenju vaše korporacije. Žal pa ustvarjalci niso mogli mimo nekaj katastrofalnih pomanjkljivostih, ki dodobra osiromašijo sicer obetajočo igralnost.


Klikni na sliko za večjo različico
Prva polomija je grafična podoba igre. Če si Vice City lahko privošči nekoliko zaobljene teksture, ki jih nadomesti z odličnimi podrobnostmi, predvsem kar se tiče prikaza gibanja, potem si King Of The Road tega ne more privoščiti, saj katastrofalno slabih tekstur ne nadomesti z ničemer. Še več. Poleg hudo kockastih tekstur vas bodo v smeh spravljale animacije določenih objektov, prevoznih sredstev, še posebej imam v mislih nasproti vozeče avtomobile. Ne samo, da so vizualno skrajno primitivni, njihovo gibanje je bolj podobno vožnji po hudo dotrajanih tirih. Vozijo namreč, kot ne bi imeli zavor temveč zgolj ročno, saj na vsakem ovinku, včasih celo na ravnini, dodobra zablokirajo kolesa, pa čeprav se v ovinek podajo s polžjo hitrostjo. Takšni prizori odvzamejo dobršen del sicer solidnega realizma, ki ga pred tem, vsaj kar se tiče same vožnje po cesti, občutite iz vaše kabine.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
junij 2002
Zvrst igre:
simulacija vožnje
Založnik:
JoWood Productions
Razvijalec:
SoftLab-Nsk



Vse slike iz igre (28)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre King of the Road
>
13.januar 2004:
Cheat igre King of the Road
>
Povezava na uradno stran igre King of the Road


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.