Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 21.MAJ 2024

Lord of the Rings: Return of the King

Še ena igra narejena po filmu, ki ni vredna počenega groša, boste rekli? Tokrat boste prijetno presenečeni, saj se igra v določenih elementih izkaže izredno dobro. Sledi opis…
Datum objave:
15.december 2003

Avtor:
Sašo Vozel

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
<< Stran 3 od 3  


Klikni na sliko za večjo različico
Dejstvo je, da se sčasoma naveličate posamezne misije, saj se nasprotniki ponavljajo po določenem vzorcu. Stvar lahko postane tako dolgočasna, da bo preteklo veliko vode, preden se boste spet lotili igre. Drugo je, če ste zelo uspešni. Potemtakem hitro napredujete in igro dokončate v 3 dneh zmernega igranja. Vendar, kot sem že omenil, igra ni lahka in le redki bodo igro preigrali brez težav. Bojevanje, ki je samo po sebi izredno atraktivno, tudi lahko postane monotono, saj se boste velikokrat zalotili pri nesistematičnem tipkanju po tipkovnici in miški, da bi ujeli kakšno dobro kombinacijo udarcev, kar pa seveda ni bil namen razvijalcev. O realnosti boja je nesmiselno govoriti, saj je vse skupaj prej znanstvena-fantastika kot realnost. A vseeno bi pokritiziral umetno inteligenco napadalcev. Njihov boj temelji na številčnosti, saj kot posamezniki veljajo za stroje za ubijanje s slamo v glavi. Najbrž pa je bil namen razvijalcev prikazati Orke kot primitivno vrsto.


Klikni na sliko za večjo različico
Eden velikih plusov so posnetki iz filma. V igri najdemo posnetke iz vseh treh delov, prevladujejo pa tisti iz Kraljeve vrnitve. Na ta način izveste celotno zgodbo, ki bo predstavljena v filmu. Velikokrat se dogajanje v igri prelije z dogajanjem v filmu, kar da poseben učinek sodelovanja v zgodbi. Še enkrat je treba poudariti, da je vzdušje izredno. Grafična plat igre je zadovoljiva. Pozna se, da uporablja "zastarelo" knjižnico DirectX 8.1, a vseeno ne razočara. Res pa je, da močno zaostaja za nekaterimi novejšimi igrami. Igra teče na srednje zmogljivih sistemih brez težav, minimalne zahteve pa so: procesor 700Mhz, 128Mb pomnilnika, 32Mb grafična kartica ter 2Gb prostora na trdem disku. Zvok in glasba sta izredna. Za igro so posebej posneli glasove likov, glasba je iz filma, zvočni efekti masivnih bojev so nepozabni. Večigralstvo je prisotno kot sodelovalni način, kjer si vsak izbere svoj lik in se skupaj podajo v boj.


Klikni na sliko za večjo različico
The Lord of the Rings: The Return of the King je ena redkih iger, ki je vredna svojega denarja in je narejena po uspešnem filmu. Igre ne moremo uvrščati med najboljše, a vseeno dostojno zastopa svoje odmevno ime. Razvijalci si zaslužijo pohvale, saj stvaritev igre, ki temelji na tako komplicirani zgodbi, ni mačji kašelj. Veliko stvari bi se dalo popraviti, veliko stvari pa je narejenih vrhunsko. Zato bi igro priporočal kot lepo božično darilo, v januarju pa si boste že lahko ogledali zaključni del trilogije v naših kinematografih.

In kaj si vi mislite o igri Lord of the Rings: Return of the King?
Povejte svoje mnenje v forumu >>>



<<< Prejšnja stran



Čas izida:
14. november 2003
Zvrst igre:
3D akcijska
Založnik:
Electronic Arts
Razvijalec:
Hypnos Entertainment



Vse slike iz igre (105)


>
6.november 2003:
Trainer igre Lord of the Rings: Return of the King
>
5.november 2003:
Cheat igre Lord of the Rings: Return of the King
>
Demo igre Lord of the Rings: Return of the King
>
Povezava na uradno stran igre Lord of the Rings: Return of the King


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.