Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 24.APRIL 2024

Beyond Good & Evil

Fenomenalna zgodba, odlična igralnost, dih jemajoča prezentacija, oko roseča grafika, srce parajoča glasbena podlaga in pa akterji, ki vam ukradejo srce... Besede so odveč, to preprosto morate doživeti.
Datum objave:
16.februar 2004

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Mantis d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 4  


Klikni na sliko za večjo različico
Pri slednjem izbira ni ravno najbolj bogata, kar pa pravzaprav tudi ni potrebno, saj kot sem že omenil, igra še zdaleč ni osredotočena zgolj na pobijanje vse povprek. Vaše osebno orožje je t.i. Dai-Jo palica, ki je pravzaprav precej magična in zelo učinkovita zadeva. Magična v tem pogledu, da vam poleg standardnih "star wars" udarcev omogoča tudi poseben manever, s katerim za nekaj sekund zadržite moč in jo nato sprostite v enem samem udaru ter tako dobesedno pometete z vsem, kar se živega in neživega zadržuje v vaši neposredni okolici. Potem so tu še posebni diski, ki jih lahko zelo natančno mečete s pomočjo "foto objektivskega" pogleda, kar zelo prav pride ne samo v borbi, ampak tudi, ko je potrebno doseči in manipulirati s sicer nedosegljivimi predmeti. Bojevanje je po zaslugi odlične fizike gibanja zelo realistično in daje zares nepopisne občutke, še posebej ko ste primorani vihteti orožje ter hkrati dajati navodila svojemu sobojevniku.


Klikni na sliko za večjo različico
Še en čar igre je namreč dejstvo, da v vsem skupaj niste sami, saj vas na vsakem koraku spremlja vaš zvesti sodelavec Pey'j. Možakar morda na prvi pogled ne deluje najbolj spretno, vendar pa ga ne gre podcenjevati, še posebej ko je potrebno kakšno stvar popraviti, da ne omenjam zelo domiselnih tehničnih pogruntavščin tipa reaktivnih škornjev, ki jih sproži s krčenjem abdomenskih mišic… Z njimi bo sredi najhujše borbe veselo skakal po glavah sovražnikov ali pa jim še bolj veselo rušil ravnotežje ter vam tako omogočil, da z njimi opravite v skorajda klasičnem "matrix" manevru. Tudi glavno prevozno sredstvo (hovercraft) je njegova pogruntavščina, da ne omenjam še nekaj poslastic, ki pa naj, tako kot sam razplet zgodbe, ostanejo skrivnost. Ideja sodelovanja je v sami igri realizirana tako zelo posrečeno, da se človek prav zares naveže na te cyber prijatelje, ki so polni presenečenj in duhovitih pogruntavščin. Govorim v množini, saj se kasneje v igri vaše sodelovanje razširi tudi na člane organizacije IRIS, pa na skupino jamajških mehanikov s svojo slavno delavnico Mammago, da ne omenjam agenta Double H, ki vas bo nekajkrat pošteno nasmejal.


Klikni na sliko za večjo različico
Umetna inteligenca je odlična in na trenutke dobesedno vzame sapo, saj imate občutek, kot da vam nekdo bere misli. Večkrat se boste znašli v situaciji, ko bo potrebno premakniti težak zaboj, pritisniti stikalo, stopiti na kakšen vzvod… Za slednje bo primeren Pey'j, ki bo kaj kmalu pogruntal, da vaša teža ne zadostuje ali pa da preprosto niste dovolj močni za premik težkega objekta. Pomoč bo prišla sama od sebe, večinoma vas bo izvirnost načina, kako vam priskočijo na pomoč, presenetila in navdušila. Osebno sem nemalokrat imel neverjetno pristne občutke, kot da bi ob sebi zares imel zelo koristnega pomagača, ki pravzaprav vnaprej predvideva, kaj bi v določenem trenutku najbolj potreboval. Enako domiselne so sovražne enote, ki ne padejo na najcenejše finte in si celo medsebojno pomagajo, ko na primer ugotovijo, da je nekdo (vi seveda) kolegu poškodoval dihalni aparat…



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
5. december 2003
Zvrst igre:
3D akcijska
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Ubisoft



Vse slike iz igre (290)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Beyond Good & Evil
>
15.februar 2004:
Cheat igre Beyond Good & Evil
>
10.december 2003:
Trainer igre Beyond Good & Evil
>
9.december 2003:
Popravek igre Beyond Good & Evil
>
Demo igre Beyond Good & Evil
>
Povezava na uradno stran igre Beyond Good & Evil


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.