Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 1.MAJ 2024

F1 2002

Letošnja sezone formule 1 je prinesla novo moštvo Toyota in kar precej sprememb. Pri EA Sports so vse spremembe zajeli v najnovejšem nadaljevanju serija F1, ki sedaj nosi naslov F1 2002 in je zaenkrat edina F1 igra, ki je narejena po letošnji sezoni formule 1. Poglejmo kako se obnese ta najnovejša simulacija...
Datum objave:
27.junij 2002

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  

Pri F1 2002 sem imel in še imam vtis, da dirkalnik, ne glede na nastavitve oprijema in vzmetenja, enostavno preveč drsi. To sicer ni nič kaj slabega, a bo šlo na živce marsikateremu igralcu, ki si želi resne simulacije (kot GP3). Poškodbeni model ostaja enak kot pri predhodniku, torej si lahko odmislite deformacije na obliki dirkalnika, kot smo jim bili priča v F1 2000. Včasih je kar težko kaj odlomiti, če pa so poškodbe nastavljene na najvišjo vrednost, bodo bolidi kar leteli po zraku od najmanjšem trku. Dobro je pa tudi predstavljena eksplozija motorja, saj je dirkalnik pošteno vname. Sicer pa kaj takega doživeti krog ali dva pred koncem dirke, ko vodite za dobre pol minute, ni ravno zanimivo, a tako je žal življenje dirkača. Pogledi med dirko ostajajo enaki kot prej, meni osebno je najlažje voziti s televizijskim onboard pogledom nad dirkačevo čelado, čeprav se bo kdo pritoževal, da ne more brati časov, ki pišejo na volanu. Vreme je spremenjlivo, po kaki plohi se hitro pojavi suha linija, po kateri lahko brez težav vozite z gumami za suho stezo (voda za dirkalnikom je samo za okras in je komaj zaznavna). Če pa malo zgrešite linijo in zapeljete na mokri del, boste zapeljali samo naravnost na pesek ali v najbližji zid. Največji mazohisti lahko tudi poskušate zvoziti celo dirko v dežju z gumami za suho stezo, a za to je potrebno obvladati lovljenje zadka kot pri kaki rally simulaciji. Samo je pa možno, kar malo čudno izpade glede na to, da bi igra morala biti simulacija.


Klikni na sliko za večjo različico
Kot sem že omenil, bi lahko kot dobre lastnosti šteli vse elemente iz letošnje sezone. Vsekakor je izvedba igre izvrstna, to je pa v bistvu tudi vse, saj dramatičnih sprememb ni. Vidnih slabosti (poleg pomanjkanja novosti in srkanja prijubljenosti ostalih delov) pa ne bi bilo, edino napol arkadni fizikalni model, ji je mešanica zabavnega in realnega.

Grafika ostaja izvrstna, tekoča in je za malenkost boljša od predhodnikove, čerprav ni ravno vidne razlike. Zanimivi so efekti žarenja sprednjih zavor (ali zadnjih, odvisno od razmerja), pogrešam pa backfire efekt pri prestavljanju. Zvok dirkalnika je vrhunski, a ga prepogosto prekrije zvok drsanja v zavoju. Glasbe pa najbrž nihče ne posluša med vožnjo, tako da ne bom izgubljal besed. Glede strojne zahtavnosti lahko rečem, da je igra za malenkost bolj zahtevna od predhodnika, tako da bi kak 700mhz procesor in GeForce 2 bila dovolj za tekoče igranje. Priporočljivo je imeti tudi volan, čeprav se na tipkovnico še nekako da igrati.

Večigralski



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
junij 2002
Zvrst igre:
simulacija vožnje
Založnik:
EA Sports
Razvijalec:
Image Space



Vse slike iz igre (7)


>
1.november 2003:
Trainer igre F1 2002
>
Demo igre F1 2002
>
Povezava na uradno stran igre F1 2002


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.